Unicoz gaat met leerlingen naar musical

IMG_4586-1

Unicoz gaat met leerlingen naar de musical

Zoetermeer – De bredeschool van Unicoz organiseert wekelijks naschoolse activiteiten voor leerlingen van diverse Unicoz scholen op het gebied van kunst en cultuur, sport, natuur, techniek en creativiteit. Sinds afgelopen schooljaar wordt er voor deze scholen vanuit de subsidie ‘School en omgeving’ naast de reguliere activiteiten, een extra impuls gegeven aan de brede talentontwikkeling. Zo zijn de afgelopen periode verschillende groepen naar o.a. het Archeon, het wereldmuseum, Blijdorp en Avifauna geweest. Aan de hand van een educatief programma maken zij kennis met verschillende culturele activiteiten.

Naast deze bezoeken zijn woensdag 13 september de groepen 8 van 7 Unicoz-scholen naar de musical “soldaat van Oranje” geweest. Een bijzondere belevenis voor deze 160 leerlingen. Vooraf werd er in de klas aandacht besteed aan de verschillende scenes uit de musicals, liedjes geluisterd en gesprekken gevoerd over het thema van de musical. De leerlingen vonden de musical indrukwekkend, met name de scene die buiten was waarbij er een echt vliegtuig stond. De dag na de musical hebben de leerlingen in de klas gesproken over de oorlog en de vrijheid.

Twee weken later op woensdag 27 september was het de beurt voor de groepen 1 t/m 7. Ruim 1300 leerlingen met begeleiders gingen naar de musical “de kleine zeemeermin” in het World Forum in Den Haag. Met 25 bussen vertrokken de leerlingen van 7 scholen naar Den Haag waar zij konden genieten van het magische verhaal van de kleine zeemeermin die met de prins wil trouwen. De leerlingen van jong tot oud genoten van het mooie decor en de liedjes die werden vertoond in de grootste theaterzaal van Nederland, het King Willem-Alexander Theater. Na afloop waren de leerlingen erg onder de indruk van de musical. Zo vertelde één van de leerlingen dat ze het heel mooi vond, “het was net een film, maar dan met echte mensen!”. Na afloop van de musical stonden de 25 bussen weer gereed om de leerlingen terug naar school te rijden.

Gerelateerd berichten

Unicoz gaat met leerlingen naar musical
Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.
Lees verder