Welkom op de pagina van De Jacobsvlinder

Basisschool De Jacobsvlinder is een moderne school aan de Schoutenhoek 160 in Zoetermeer. Onze school biedt Christelijk onderwijs in een veilige schoolomgeving en onderwijs in kleine groepen. Verder bieden wij internationaal onderwijs met Engels van groep 1 tot en met groep 8. We zijn een gezonde school met bewegend leren en hebben aandacht voor talentontwikkeling met o.a. wetenschap en techniek, creatieve cultuurvakken, een plus- en taalklas. Op De Jacobsvlinder staat de vorming van het kind tot een goede wereldburger centraal. Vorming van positief gedrag, een positieve houding naar andere leerlingen en leerkrachten, onderlinge omgangsvormen en welbevinden nemen een centrale plaats in het dagelijks leven op onze school.

Brede School
Ook ná schooltijd zijn de leerlingen van De Jacobsvlinder nog op school te vinden. Op diverse dagen worden door de bredeschool naschoolse activiteiten georganiseerd. Dan volgen de kinderen bijvoorbeeld een workshop muziek of zijn creatief bezig. Verder wordt er o.a. gekookt en gesport. Ook bezig zijn met techniek of theater behoren tot de mogelijkheden. Deze activiteiten worden door de bredeschool gratis aangeboden. Door dit aanbod worden de ontwikkelingskansen van de leerlingen vergroot.

Rijke Schooldag
Op woensdagen vinden er, in het kader van de rijke schooldag, voor alle groepen een aantal excursies plaats naar o.a. musea, dierentuin etc. Op deze wijze kunnen ook kinderen die anders nooit in een museum komen op een leuke en leerzame manier bijvoorbeeld de geschiedenis induiken, kunst en cultuur opsnuiven of de dieren uit hun biologieboek van nabij bekijken. Deze uitjes worden vanuit de overheid gesubsidieerd zodat alle kinderen van de school gratis kunnen deelnemen hieraan. De Rijke Schooldag is in het leven geroepen om kansenongelijkheid tegen te gaan.