Typelessen op KC De Entree gr. 6/7/8

typeles2

Typeles gr 6/7/8 KC De Entree

Al typend op wereldreis!

Op 16 januari jl. startten 13 leerlingen bij de bredeschool met hun wereldreis op Pica Typen. Op hun eigen Chromebook gingen ze aan de slag. Nadat iedereen was ingelogd hoorde je de vingers over de toetsen vliegen.
De kinderen startten in Nederland aan hun wereldreis en zodra er een level behaald is reizen ze naar een ander land. Als snel hoorde je wie welk land had behaald: “ik ben al in Italië!”, of “ik ben in Engeland”.

Elk land wordt afgesloten met een korte quiz over het land. De keuzemogelijkheden voor de antwoorden, meerkeuzevragen, zijn dan ook de letters die zojuist geoefend zijn. Dus in plaats van antwoord a, b, c of d staat er d, f, j en k. Omdat die plekken op het toetsenbord net aangeleerd zijn.

Na elke module krijgt het kind te zien hoe snel en nauwkeurig hij/zij heeft getypt. Dit werkt heel competitief. Als het doel niet is behaald willen de leerlingen zichzelf verbeteren of ze maken er onderling een wedstrijdje van.

Iedere leerling heeft een setje toetsenbordstickers gekregen en afhankelijk van de voortgang in het programma worden er steeds meer letters afgeplakt. Zo leert iedereen echt blind typen.

Gerelateerd berichten

Typelessen op KC De Entree gr. 6/7/8
Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.
Lees verder