Verslag bezoek Naturalis 4/5 IKC De Achtsprong

naturalis 3

Op woensdag 7 februari gingen wij met de groepen 4 en 5 van de Achtsprong naar Naturalis. Eenmaal aangekomen bij Naturalis werd er eerst een korte presentatie gegeven. Alle kinderen kregen een soort schelp uit een bakje en deze moesten ze voor een halve minuut gaan onderzoeken. Hoe voelt hij, hoe ruikt hij en hoe ziet hij eruit. Daarna moesten ze de schelp achter hun rug houden en vertellen hoe hij eruitzag. Vervolgens werden er twee filmpjes getoond van onderzoekers van Naturalis zelf. Hierin kwam naar voren dat onderzoek doen ook gaat om samenwerken, want alleen kan je al best veel maar samen nog veel meer!

Vervolgens werden de groepjes verdeeld en mochten de kinderen zelf op pad gaan met opdrachten. We gingen naar verschillende verdiepingen, zoals de verdieping over de ijstijd, de verdieping over de dino’s en de verdieping over leven. Bij elke verdieping waren er een aantal korte opdrachten die de leerlingen redelijk zelfstandig konden maken. Tot slot hadden we nog even tijd over en hebben we ook de ruimte over de aarde gezien.

Daarna was het tijd om onze jassen te pakken en weer richting de bus te gaan. De leerlingen hebben een hele leuke en leerzame middag beleefd in Naturalis.

Verslag bezoek Naturalis

Gerelateerd berichten

Verslag bezoek Naturalis 4/5 IKC De Achtsprong
Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.
Lees verder